مشخصات محصول
توضیحات
مشخصات کتاب:
نویسنده در کتاب اینترنت با مغز ما چه میکند تاثیر فناوری اینترنت، نشر اینترنتی و کتابخوانی دیجیتال (به خصوص وبخوانی) را از زوایای مختلف بررسی کرده است. در این کتاب به اجمال و با زبانی عامهفهم، به ساختار و کارکرد مغز پرداخته شده و با مرور تاریخچه فناوریهای فکری و به ویژه کتاب و کتابخوانی و همچنین اشاره به کارکرد اینترنت و موتورهای جستجو، تاثیر انتقال کتاب از رسانه کاغذی به رسانه دیجیتال و نشر اینترنتی و وبی روی عادات کتابخوانی مردم مورد بحث قرار گرفته است.
نویسنده برآیند این همه را گرایش انسان عصر نوین به سطحیخوانی و دوریاش از ژرفخوانی و غرق شدن در متن میداند و عادت عامه به خواندن سریع و گذرای سرخطها و نوشتههای وبلاگها را شاهدی بر این مدعا میآورد.استنتاج نهایی کتاب این است که با فراگیر و جاگیر شدن این شیوه از مطالعه، اطلاعات بشر افزایش ولی هوش او کاهش خواهد یافت و مغز بیشتر به انباره فهرستی از دانستهها تبدیل خواهد شد. در چنین وضعیتی مغز نمیتواند با ترکیب دانستهها، ایدههای جدید خلق کند و هوش بشر - با تعریفی که امروز از آن داریم - نقصان خواهد یافت.
در مغز کتابخوانان ناحیههایی اختصاصی برای رمزگشایی سریع متن ایجاد میشود. این نواحی چنان مداربندی شدهاند که نماینده اطلاعات بصری، آواشناختی و دستور زبانی مهم باشند و بتوانند این اطلاعات را با سرعت برقآسایی بازیابی کنند.
برای مثال در قشر بینایی مغز «کلاژی واقعی» از تشکلهای نورونیای تشکیل میشود که وظیفهشان این است که در کسری از میلیثانیه «تصویر بصری حروف، الگوی حروف و کلمات» را شناسایی کنند. مغز با زبردستتر شدن در رمزگشایی متن و تبدیل آن از یک فعالیت حل مسئله طاقتفرسا به فرآیندی که در اساس خودکار انجام میشود، میتواند منابع بیشتری را به تفسیر معنا اختصاص بدهد.
ناشر: گمان
تعداد صفحه: 444
قطع کتاب: پالتویی
جلد: شومیز